بادرود بر ایرانیان بزرگ و هنرمند همیشه گرفتارمان در هرکجای ایران و این جهان، درود بر تهرانیان ، درود بر اقوام مختلف آذربائیجان ، درود بر اقوام مختلف کرد ، درود بر اقوام مختلف بختیاری ، تمام خوزستانی ها، لرها ، لک ها ، شاه سونی ها ، سیستانی هاو بلوج ها، ترکمن ها ، قشقائی ها ، گیلک ها ، مازنی ها ، خراسانی ها ، یزدی ها ، اصفهانی ها ، فارس های استان فارس ، کرمانی ها، بوشهری ها، تمامی روستائیان ایران و تمامی اقوام مختلف و شاخه های گوناگون اقوام ایرانی ، درود بر تمامی هم میهنان گرامی و عزیز تر از جانمان ، درود
نه غزه ، نه لبنان ، جانم فدای ایران

۱۳۸۹ اردیبهشت ۳۱, جمعه


حق خرمشهر و مردمش آیا این است؟

 
 خرمشهر از معدود شهرهایی است که نامش به تقویم رسمی کشور راه یافته. روزهای سقوط و فتح خرمشهر به یکی از مهم‌ترین نقاط عطف تاریخ این مملکت بدل شده‌اند که مقاومت جانانه و پیروزمندانه مردم در مقابل تهاجم خارجی را به یاد می‌آورند.
خرمشهر
فاصله بسیار اندک خرمشهر تا مرز عراق موجب شد تا این شهر و مردمش به راحتی در تیررس دشمن قرار گیرند و بیشترین صدمات را از این حملات تحمل کنند.
khorramshahr
این شهر  پیش از اشغال،بندری پررونق‌ و آباد و شهری شاد و خرم به حساب می‌آمد.
 khorramshahr
khorram
اما حالا تفاوت چندانی با روزهایی که در اشغال بعثی‌ها بود، ندارد. در و دیوارهای سوراخ‌سوراخ و ساختمان‌های همچنان مخروبه اما نه متروکه، سیمای جنگزده شهر را به تمامی حفظ کرده‌اند. درکمال تعجب، در اکثریت قریب به اتفاق همین بناها مردم، سکونت دارند.
 khorram
khorram
البته مسجد جامع، بازسازی شده و تنها بخشی از دیوار قدیمی آن به یادگار مانده است.
khorram
khorramkhorram
ساختمان مشهور «شش طبقه»اش که زمانی برو بیایی داشت، حالا حال و روز عجیب و غریبی دارد.
khorram
و کارون پرشورش هنوز نه تنها باید لاشه قایق‌ها و لنج‌های کوچک و بزرگ را در خود تحمل کند که زباله‌هاو فاضلاب شهری هم امانش را بریده‌اند.
khorram
واقعا خرمشهر باید بیست و دو سال پس از پایان جنگ، مشکل فاضلاب و آب شرب داشته باشد؟
khorramshahr
در کنار رود کارون موزه‌ای هم تدارک دیده‌اند با همان در و دیوارهای سوراخ سوراخ و کلی اشیا و وسایل و پوتین‌ها و قمقمه‌های رزمندگان و عکس‌های دیدنی و تأثربرانگیز از خرمشهر قبل و بعد از جنگ و ادوات جنگی که هنوز هم بعضی ها کنارشان عکس یادگاری می گیرند.
 khorram
khorram
khorram
اینجا را که می‌بینی، یعنی این‌که یادگارها و خرابی‌های جنگ باید در همین موزه جمع‌آوری و حفظ شوند و خارج از موزه، پس از محوخرابی‌ها ، همه چیز از نو ساخته شود تا خون زندگی دوباره در رگ‌های شهر جریان یابد. کاری که در تمام نقاط جنگ دیده دنیا و حتی کشور خودمان انجام شده و می‌شود. این وظیفه بدیهی دولت‌هاست. ولی معلوم نیست چرا خرمشهر از این قاعده مستثنی شده. تو گویی قرار است تمام شهر با حفظ همه خرابی‌هایش موزه دائمی جنگ باشد.
khorram
همین محرومیت‌ها و کم‌توجهی‌ها باعث شد بسیاری از خرمشهری‌های اصیل به شهرهای دیگر ایران یا کشورهای دیگر جهان مهاجرت کنند. خرمشهر نه از «سازندگی» و «اصلاحات» خیری دید  و نه از «مهرورزی» طرفی بست، همان ماند که بود.
khorram
آنها که در بازسازی کشورهای دیگر اعم از «دوست و همسایه» و «دوست و برادر» این همه شوق نشان می‌دهند، چرا و با چه توجیهی چشم روی خرمشهر و مشکلات بی‌شمارش می‌بندند؟
khorram
واقعا کدام وجدان بیدار و منصف، می‌پذیرد که ایران در بازسازی «عراق» مشارکت کند ولی حال و روز خرمشهرش اینگونه باشد؟
khorram
 انصافتان را شکر!  حال واحوال جوان خرمشهری که میراث‌دار جنگی است که بر پدرانش و شهر و دیارش تحمیل شده، باید این باشد که از فرط بیکاری و رخوت، گوشه خیابان چرت بزند؟
khorram
 حالا واقعا حق مردم خرمشهر پس از تحمل آن همه دشواری و آوارگی، این است؟ حق مردم خرمشهر به کنار، حق  در و دیوار خرمشهر هم این نیست.
khorram
شاید خرمشهر بیش از «ستاد دائمی بزرگداشت آزادسازی خرمشهر» به «ستاد دائمی بازسازی خرمشهر» نیاز داشته باشد.
دیدار از خرمشهر جداّ کار دشواری است، حتی اگر خرمشهری نباشید، اما این را بدانید که خرمشهر هنوز که هنوز است زیباترین و سرخ‌ترین غروب دنیا را دارد. بی‌تردید.
khorram
 
 عکس ها: کیوان کثیریان
منبع : خبر انلاین
 
این مطلب به تاریخ آدینه ناهید شید 31 اردیبهشت ماه شاهنشاهی برابربا
31 اردیبهشت ماه شمسی تحمیلی تازی و تازی پرستان نوشته شد.

۱۱ نظر:

مهری حسینی گفت...

درود نازنین
عزیزم این وضعیت فقط شامل خرمشهر نمی شود . سرپل ذهاب را هم اگر ببینی هنوزخانه هایی دارد که جای گلوله بر دیوارهایش مانده. جوانانش دسته جمعی سر گذر و کوچه نشسته اند. فقر و بیکاری و گرسنگی بیداد می کند. من این چیزها را از نزدیک فراوان دیده ام.و دلی پردرد دارم.باید خون گریه کرد.

مهری حسینی گفت...

چشم نوشین جان در اولین فرصت ادرس وبلاگت را در لینک هام اصلاح می کنم.

ناشناس گفت...

اینجا فقط نفته که اهمیت دارهبهم سر بزنwww.donyaye-sayeha23.blogfa.com

روشنایی گفت...

درود به تو
هر سال می بینیم که چه جور بلندگوهاشون
به کار میفتن و از آزاد شدن خرمشهر میگن
ولی تا حالا نشده بگن که خب خرمشهر آزاد شد،ولی آیا خرم شهر شد؟
خوش باشی.

علیرضا گفت...

دورود بر دوست گرامي


کوروش بزرگ در زمان خودش به تمام دينها و اعتقادات احترام ميگذارد و کاري مينمايد که حتي بدون جنگ و خونريزي بر مردم امپراتوري بزرگ ايران حکومت نمايد و اما امروز چه بر سر ما آمده است؟ چه اتفاقي افتاده که به راحتي به اديان ديگر توهين مينماييم و آنرا تاريخ مصرف گذشته ميدانيم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حتي حضرت محمد(ص)که دورود يزدان پاک بر او باد در زمان خودشان ساير دينها را اينگونه تاريخ مصرف گذشته ندانستند و فقط در راستاي تکميل رسالتشان همه را به دين اسلام دعوت نمودند. آيا برادران مسلمان ما رسالتي بالاتر از پيامبران دارند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

با ادامه موضوع بالا که نقدي بر نظر يکي از دوستان که خود را مسلمان معرفي نموده است , بروزم

منتظر حضور سبز شما نيک انديش گرامي و نظر شما در اين رابطه هستم

پاينده باد ايران و ايراني

بدرود

علیرضا گفت...

دورود بيکران بر دوست گرامي


شما با افتخار به جمع دوستان من پيوستيد.
در صورت تمايل لطفا من را با نام :
پايگاه اطلاع رساني تاريخ و تمدن ايران(عليرضا)
لينک نمائيد

با سپاس فراوان

منتظر حضور شما یار نيک انديش گرامي هستم

پيروز باشيد

بدرود

غیرخودی ها گفت...

سلام همرزم سبزم
وقتی گردن باجر بگیرهای بزرگی چون خورحزب الله لبنان و حماس و سید حسن نصرالله هستن چیزی باقی نمیمونه که به خرمشهر خودمون برسه . بخش اعظم بی المال و ثروت ملی هم که تا قبل از انتخابات صرف عیش و عشرت آقازاده ها میشد حالا صرف یه چیز دیگه هم میشه . برای سرکوب مردم بیگناه آزادیخواهی میشه که علیه بی عدالتی و ظلم عوام فریبهای معاویه صفت و عمروعاص خصلت بپاخاستند .
به امید پیروزی حق بر باطل

علیرضا گفت...

دورود
نوشین جان اصلاح شد
اگه اشتباهی شده بود پوزش می خوام

بدرود

مژگان بانو گفت...

سلام دوست من

با دیدن عکسها خیلی متاسف شدم.

پاشو بیا خبرهای جدید.

اسحق فتحیdani7kel.persianblog.ir گفت...

درود بر شما نوشین خانم

شمارش معکوس گفت...

سلام.تبادل لینک کنیم؟سبز باشی.