بادرود بر ایرانیان بزرگ و هنرمند همیشه گرفتارمان در هرکجای ایران و این جهان، درود بر تهرانیان ، درود بر اقوام مختلف آذربائیجان ، درود بر اقوام مختلف کرد ، درود بر اقوام مختلف بختیاری ، تمام خوزستانی ها، لرها ، لک ها ، شاه سونی ها ، سیستانی هاو بلوج ها، ترکمن ها ، قشقائی ها ، گیلک ها ، مازنی ها ، خراسانی ها ، یزدی ها ، اصفهانی ها ، فارس های استان فارس ، کرمانی ها، بوشهری ها، تمامی روستائیان ایران و تمامی اقوام مختلف و شاخه های گوناگون اقوام ایرانی ، درود بر تمامی هم میهنان گرامی و عزیز تر از جانمان ، درود
نه غزه ، نه لبنان ، جانم فدای ایران

۱۳۸۸ بهمن ۱۲, دوشنبه

زن در دوره ساسانیان

زن در دوره ساسانیان:

** بعد از خواندن مطلب زیر لطفا" خودتان رابطه زن در اجتماع و در خانه و در دانشگاه و در محیط کار را با مردان و بعد از اسلامی شدن و شیعه شدن و آخوندی شدن در ایران مقایسه کنید.
کدامیک به حق و حقوق زن بیشتر توجه شده؟ - این قسمت را بعد از خواندن دیدگاه دوستمان شاهکار اریائی اضافه میکنم که زن اسلامی اکنون  به اندازه بیضه چپ مرد است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! مرحبا به اسلام
تصویر سکه شاه بانو پوراندخت



ساسانیان مظلومترین سلسله تاریخ ایران هستند به این دلیل که با سقوط آنها، سقوط ایران هم آغاز میشود و دلخوریها متوجه آنان میگردد. این که می گویند ساسانیان در تاریخ دست برده‌اند درست نیست و نسخه‌های تاریخی این حکومت، منابع اندیشمندان ایرانی آن دوران بوده است. ساسانیان تعصبات دینی نداشتند، به عنوان مثال در دانشگاه «جندی شاپور» مسیحیان نیز درس میخواندند و فردوسی هم در شاهنامه از این حکومت تعریف کرده است. اختلاف طبقاتی در زمان ساسانیان وجود نداشته و برپایه منابع تاریخی، خواندن و نوشتن برای همه آزاد بوده است. اردشیر بابکان نظام نوینی را در این سلسله ایجاد میکند که از ایران وارد غرب می شود. اقتصاد ساسانیان ترکیبی از سرمایه داری و سوسیالیسم بود و نکته بسیار جالب این است که همه مردم بیمه بودند، بدون این که حق بیمه و عوارض پرداخت کنند.
عصر ساسانی از درخشانترین دوران تاریخ ایران است. در هنگام فرمانروایی ساسانیان، زن ایرانی از ارج و پایداشت والایی برخوردار بود. تحصیل و کار برای زنان آزاد بوده است. «گردیه» خواهر «بهرام چوبین» به سپهسالاری و نیز فرمانروایی قلمرو ری رسید. دو بانو: آزرم
یدخت و پوراندخت بر تخت شاهنشاهی ایران زمین نشستند. در داستان ها، بارها میبینیم که شاه ساسانی به گونه ای ناشناس در خانه شبان یا کشاورز مهمان بوده و از میان همین مردم، دختری به زنی گرفته وبعدها فرزندی که از همان دخترشبان یا کشاورز به دنیا آمده بود، به پادشاهی ایران برگزیده می شد. قباد با دختر یکی از دهقانان اهواز زناشویی می کند و کسرا (انوشیروان) زاده میشود.



طش با نخستین جرقه عشق احساس درونی خود را بر زبان می آورد. شیرین خود یک پا مرد است، دور از تحکمات متعصبانه و آسوده از بد زبانی ها و شایعه سازی های مردم محیط و بلفضولان قبیله اش. دخترک با اسب و چوگان سر وکار دارد نه دوک و چرخه، مرد محبوبش را شخصن انتخاب می کند و روزها و شب ها در میدان چوگان و بزم طرب با می نشیند و می گوید و می خندد، بی آنکه حریم حرمتش در هم شکند و به گستاخی های مستانه طرف مجال تجاوزی دهد. در داستان خسرو و شیرین هم واسطه و دلاله‌ای هست اما نه میان همسر آینده و پدر دختر، و نه برای جوش دادن قضیه! در همچو حال و هوایی است که شیرین با همه فوت و فن های دل ربایی آشنا و در همه مقولات لوندی استاد، یک تنه جامه سفر می پوشد و بر اسب می نشیند و به شکار شوهر می رود بی آنکه از رهزنان بیابان و ولگردان شهرهای سر راهش بیمی داشته باشد. ملاحظه می فرمایید چه هم دست و هماهنگ شیخ گنجوی صحنه های داستان را آفریده و پرورانده است. در محیطی بدین آسودگی و استغناست که جوان پر شر و شوری چون پرویز در جنگل انبوه مسیرش، بر سطح آبگیری لبریز از طراوت هوس انگیز بهاری چشم می گشاید و دختر زیبای برهنه ای را مشغول آبتنی می بیند، و عکس العملی هماهنگ با دیگر اجزا و صحنه های داستان نشان می دهد. اگر همچو صحنه در کویر دیار لیلی اتفاق می افتاد تصور می فرمایید رهگذر به گنج رسیده وگرچه نوفل شمشیرزن باشد بدین سادگی و بزرگواری از این خلوت بی مدعی و سفره بی انتظار دست بر می داشت؟! اما در حال و هوای داستان خسرو و شیرین مجال این خشونتها نیست. در این گوشه جهان شاهزاده ای هوس پرست و شهوت زده ای چون پرویز هم چاره ای ندارد جز به صبری آورد فرهنگ در هوش، دیده بستن و دندان بر جگر گذاشتن و به آیین جوانمردی بر فرق هوای نفس پای مردانگی کوفتن و از تماشای اندام لخت زن به سیر طبیعت پرداختن. اینجا است که خواننده بی اختیار مجذوب ظرافت هنر نمایی نظامی می شود و تسلطش در رعایت فنون داستان سرایی در همچو فضای داستانی زن نه تنها احساس حقارت و بیچارگی نمی کند که خودش را یک سر و گردن از مردان بالاتر می بیند و شاه مغرور و محتشمی چون پرویز را از لب آب تشنه برمی گرداند.
«سعیدی سیرجانی» در کتاب «سیمای دو زن» هنگام سنجش میان دو زن ایرانی و عرب (شیرین ـ‌ لیلی) مینویسد: در دیار «شیرین» منعی بر مصاحبت و معاشرت مرد و زن نیست. پسران و دختران با هم می نشینند، با هم به گردش و شکار می روند و با هم در جشن ها ومهمانی ها شرکت می کنند. و عجبا که در عین آزادی معاشرت، شخصیت دختران، پاسدار عفاف ایشان است که به جای ترس از پدر و بیم بدگویان، محتسبی در درون خود دارند و حرمتی برای خویشتن قایلند. دخترها، مادران و پیران خانواده را مشاوران نیک اندیش خویشتن می دانند، و هشداری دوستانه چنان در دل و جانشان اثر می کند که وسوسه های شهزاده جوان عشرت طلبی چون پرویز نمی تواند در حصار پولادین عصمتشان رخنه کند. در سرتاسر داستان خسرو و شیرین بیتی و اشارتی به چشم نمی خورد که آدمی زاده خیرخواه مصلحت اندیشی از عمل نامعقول شیرین انتقادی کرده باشد. در دیار شیرین مردم چنان گرم کار خویشتن اند و مشاغل روزانه، که نه از ورود نامنتظر ولیعهد شاه ایران به سرزمین خود با خبر می شوند و نه پروای سرگذشت عشق شیرین و پرویز دارند. حتی یک نفر هم در این مملکت بی در و دروازه متعرض این نکته نمی شود که در بزم شبانه مهین بانو چه می گذرد و جوانانی چون پرویز و همراهانش چرا با دختران ولایتشان مسابقه اسب تازی و چوگان بازی می گذارند. گویی احدی را عقده ای از میل های سرکوفته بر دل ننشسته است. دختری سرشناس یکه و تنها بر پشت اسب می نشیند و بی هیچ ملازم و پاسداری از ناف ارمنستان تا قلب تیسفون می تازد و وقتی که محروم از دیدار یار نادیده به دیار خود برمی گردد، یک نفر مرد غیرتی در سرتاسر مملکتش پیدا نمی شود تا بپرسد چرا رفتی و کجا رفتی؟ دنیای شیرین دنیای گشاده ی بی پروایی ها است، دنیایی است که جزییاتش با یکدیگر هماهنگی دارد. شیرین دست پرورده زنی است که سترگی از مردان بیشتر دارد، دختری ورزشکار، نشاط طلب و طبیعت دوستی است که بر اسب گردش زمانه و اندیشه و رفتار برمی نشیند و با جماعتی از دختران هم سن و سال خویش که از برقع نیست ایشان را روی بندی، هر یک با فنون سوارکاری و جنگ آوری و دفاع از خویش چنان آشنایی دارند که در معرکه مبارزه کنند. دختری که در چنین محیطی بالیده است در مورد طبیعی حق مشروع خویش یعنی انتخاب شوهر نه گرفتار حیای مزاحم است و نه در بند ریای محبت کش. آخر در محیط او هیچ دختری را به جرم زیبایش به قداره نکشیده اند و به جرم نگاه محبتی به زندان سرای حرم نسپرده اند و داغ بدنامی و رسوایی بر جبین بختش ننهاده اند، تا او بترسد و عبرت گیرد و در نخستین برخوردش با تصویر پرویز ابرو در هم کشد و روی بگرداند و دزدانه ای از گوشه چشم قناعت ورزد. او به حکم تربیتش و محی

«کریستیان بارتلمه» در رساله «زن در حقوق ساسانی» اشاره میکند که: تربیت علمی در میان زنان شاهنشاهی ساسانی شیوع داشته است. کتاب حقوقی «مادیکان هزار دادستان» گزارشی را از نوشته یک قاضی محقق نقل می کند که وی را روزی، 5 زن در سر راهش به دادگاه نگه می دارند. یکی از زنان سوالاتی راجع به مسایل حقوقی مربوط به ضمانت و اهلیت می کند. قاضی مذکور یادآور می شود که نخست پرس و گو به خوبی برگزار شد لیکن در پاسخ آخرین سوال در جای خود ایستاده و هیچ گونه جوابی برای آن نمی دانستم. در این هنگام یکی از زنان، قدم پیش نهاده می گوید: «استاد بیهوده به مغز خود فشار نیاورید و به آسانی بگویید: نمی دانم! و ضمنا می توانید پاسخ این سوال را در فلان کتاب بیابید»! در اینجا ملاحظه می کنیم که حتی مطالعه و تحصیل علم حقوق در میان زنان عصر ساسانی بیگانه و نامأنوس نبوده است. و تصور نمیرود که این علاقه به مطالعه، در مورد رشته های عمومی تر و غیر اختصاصی تر کمتر موجود بوده است. دختر می توانست به پدر و یا قیم خود اظهار دارد که از قبول ازدواج پیشنهادی او خودداری خواهد کرد، و پدر نیز ناگزیر از قبول سخن وی می گردید. بدین ترتیب، پدر مجاز نبوده است که دختر خود را به ازدواج مجبور کند و یا حتی هنگام اجتناب دختر خود از ازدواج، نمی توانسته است او را از ارث محروم سازد و یا به وسیله دیگری او را کیفر دهد. در مورد این گونه مسایل، مردم عصر ساسانی، کم تعصب و دارای سعه‌ی صدر و افق نظر و بینشی بلند بوده اند. زن می توانسته است در دادگاه به نفع خود اقامه دعوی کند. در موارد متعددی گزارش شده است که شوهری حق تصرف در قسمت معینی از اموال خانوادگی و یا بهای آن را صریحا" به زن خود واگذار کرده است. در یک مورد جالب دیگر می خوانیم که مردی با دو زن قراردادی می بندد که یک شرکت سهامی تجارتی تشکیل دهند و در این شرکت هر یک از سه طرف دارای حقوق برابر باشند به استثنای حق فسخ قرارداد که از برای مرد باقی می ماند. از آنچه که منابع و مآخذ ما با اطمینان خاطر در اختیار ما می گذارند، می توانید ملاحظه کنید که زن در شاهنشاهی ساسانی، به راستی راه تعالی و استقلال حقوقی خود را می پیموده و نیز بخش بزرگی از این راه را در پشت سر داشته است. لیکن پیروزی عرب و سقوط شاهنشاهی ساسانی دوباره موجب شد که این موفقیت های زن، همه یکباره طریق زوال و تباهی در پیش گیرند.



برگرفته از سایت زیر:
امید عطائی فرد
تارنمای هخامنشیان
این مطلب به تاریخ چهارشنبه تیر شید 14 بهمن ماه2568 شاهنشاهی برابر ب
14بهمن ماه1388 شمسی تحمیلی تازی و تازی پرستان نوشت شدا
چهارشنبه14 بهمن ماه1388 شمسی تحمیلی تازی و تازی پرستان نوشته شد.

۵۵ نظر:

اسحق فتحیdani7kel.persianblog.ir گفت...

اطلاعات خوب و کاملی بود مرسی

مجید گفت...

درود .

امیدوارم حالت خوب باشه دماغت چاق دوست عزیز .

درباره اینکه امروز ، ساسانیان مظلوم واقع شدند با شما موافقم .
این درحالیست که وقتی به ادبیات نگاه می کنیم ، در کتاب های نقیس بوستان و گلستان و ... شاعران بزرگ این مرز و بوم مدام از رعیت پروری و دادگری شاهشنشاهان ساسانی می گویند این در حالیست که فرمانروایان زمان آنها ترکان و مغولان و... بودند .

مانند : زنده است نام فرخ نوشیران به خیر
گرچه بسی گذشت که نوشروان نماند
(گلستان سعدی)
اما نوشین گرامی باید توجه داشت که یک روال خاص در دوران ساسانی برپا نبوده . آری زمانی تعصب دینی بوده اما زمانی اصلاً همچین چیزی وجود نداشته حتی در برخی از زمان ها دین رسمی کشور تبدیل به مانوی و مزدکی می شود . در بخشی از دوره ساسانی مسیحیان در تنگنا قرار داشتند اما در بخش دیگر مانند دوران نوشیروان اصلاً چنین نبوده. این روال برای نظام طبقه بندی و تحصیل علم هم وجود داشته .

متأسفانه چون اواخر دوران ساسانی همراه با پادشاهی خسرو پرویز شده است بسیاری از اسلام گرایان در مطالعاتشان اواخر ساسانی را در نظر داشتند.

بله تمام مواردی که در متن گفتی درست است و مرتبط به دوران ساسانی است اما متأسفانه ساسانیان شاهنشاهان ظالم هم داشتند . به طور کلی هر شاهنشاهی که خودش رو مردمی می کرده موفق بوده .

مجید گفت...

در ضمن این طور که نوشته شده شیرین فردی ارمنی بوده . حال من متوجه نشدم منظورت از دیار شیرین ، ارمنستان هست یا ایران . که البته در آن دوران ارمنستان جزو فرمانروایی ایران بوده اما طبیعتاً تفاوت فرهنگی وجود داشته است .

وهومن گفت...

درود بر شما بانوي ورجاوند
هيچ ايراني مهين دوستي ساسانيان را موجب نابودي ايران نمي داند زيرا ساسانيان همچون هخامنشيان بجوش آرنده ي ناسيوناليست ايراني بوده اند .چنانكه خرد مند بي همتاي توس فردوسي بزرگ در سوگ يزدگرد سوم آخرين شاه ساساني چنين مي سرايدو مي گريد:
دريغ آن تن و شاخ و بالاي تو
دريغ آن دل و دانش و راي تو
دريغ آن سر تخمه ي اردشير
دريغ آن جوان و سوار هژير
دريغ آن سر گاه ساسانيان
دريغ آن فر و برز و تاج كيان
تنومند بودي خرد با روان
ببردي خبر زين به نوشيروان
......................
......................
تو را در بهشت است تخت نشست
زمين بلا بهر ديگر كس است.
.......
با سپاس

جاويد باد سرزمين مزدا آفريده ايران

داریوش گفت...

نبشته های استاد عطایی فرد همواره پرمغز و خواندنی و بنیاد دار بوده اند و نباید از آنها سرسری گذشت. راستی را که جایگاه زنان در ایران باستان ، بسیار والا بوده و زن ها را آنگونه که شایسته شان بود می ستاندند. شاید نتوان آن جایگاه والا را و آن ارج گذاری بی مانند را با هیچ دوره ی تاریخی ای سنجید ، اما دانستن این گونه دانستنی ها می تواند به ما گوشزد کند که چه بودیم و چه هستیم. البته باید برای بانوان این سرزمین آموزش گر تر باشد و آنها را به خود آرَد که این چنین به خوارمایه گی و فروکوفتگی دچار شده اند و من این را نه از ددمنشی و چیره گی مردان که تنها از خود کم بینی و دست کم گیری خودِ بانوان می دانم

روشنایی گفت...

درود به تو
من بسی خوشحالم که نامی از سعیدی سیرجانی و سیمای دو زن او بردی.این کتابیست که من بارها خوندنش رو به دیگرون به ویژه خانوما سفارش کردم.یه چیز دیگه هم من بگم و اون اینه که در اون دوران اگر دختری از مردی بچه دار میشد،نه تنها از سوی خونواده و جامعه رونده نمیشد بلکه آن مردی که او را بچه دار کرده بود اگه همسر نداشت و اگه هر دوشون میخواستن ،اون دختر رو به زنی میگرفت و اگه هم نمیخواستن،اون مرد باید هزینه زندگی بچه رو به دختر پرداخت میکرد.

یهدا گفت...

نوشین جان میام پیشت.
فردا امتحان دارم!

زادمهرهمیشه پارسی گفت...

درود...

باسپاس...

زنده و پاینده باد ایران بزرگ پارسی...

زن درایران بزرگ وبافرهنگ باستان ،ارزشهای بزرگی داشته چنانکه روزی به نام زن(اسپندارمزد)بوده و این همه درروزگاری بوده که تازیهای بیابانی(عربها)دختران خود رازنده به گور می کردند و دختربرای شان ننگ بود.

آرش گفت...

درود بر تو آریایی
متن برانگیزاننده ای بود
این چه که امروز در جامعه میبینیم نتیجه ی هزار و چهارسد سال
خرابکاریست بدرود

غیرخودی ها گفت...

سلام به دوست همرزم و خوبم .
مطلب شما رو خوندم .
با بیشتر بخش های مطالب شما موافق نیستم .
عزیزم دوره ی ساسانیان بدترین دوره ی سلسلطه ی پادشاهی قبل از ورود و تهاجم اعراب به ایران بود .
بقدری فاصله ی طبقاتی و تقسیم زنان خوبرو بین کاهنان و پادشاهان و تمام امکانات در دست این دو قدرت بزرگ زیاد بود که مردم از همه چیز محروم شده بودن . درست شرایط مستعدی برای یه گستت بزرگ اجتماعی وجود داشت . از طرفی هم اعراب پابرهنه ی وحشی با شعار برادری و برابری هجوم آوردن به ایران . این شعارکه برای مردم ایران که از همه ی امتیازات اولیه ی زندگی هم محروم بودن بقدری دلنشین و زیبا بود که بیشتر مردم با آغوش باز از اسلام و اعراب بدوی استقبال کردن . عدهای هم تا آخرین قطره ی خونشون پایداری کردن . اما دقیقآ بعد از تهاجم اعراب بود که مشخص شد اعراب وحشی نه تنها برادری و برابری برای مردم ایران نیاوردن که هیچ ؛ بلکه سعی کردن همه ی هویت ایرانی بودن مردم رو هم ازشون بگیرن .
به امید پیروزی حق بر باطل .

آرتمیس آریانژاد گفت...

درود
نوشتاری نیکو بود
زنان در ایران باستان از ارزش و قدرت خاصی برخوردار بودند و حتی حکومت می کردند......
پاینده ایران

گيلارين گفت...

درود نوشين عزيزم ممنون كه بهم خبر دادي چون مدت زيادي بود كه نسك جديد آپلود نكرده بودم اين اتفاق افتاد و حسابم بسته شد در اولين فرصت درستشون ميكنم
شاد باشي

داریوش گفت...

به روز را کردم باز!

بهنام گفت...

درود
ممنون كه اومدي بخدا خجالتم ميدي همش تو مياي ببخشيد
بدرود

anita گفت...

سلام دوست خوبم

بروزم و منتظر حضور سبزتون

"جام زرین حسنلو"

ماجراي پيدا شدن اين جام طلا در يکي از روزهاي تابستان 1337، از اتاقي آغاز شد که فکر مي کردند، زباله داني باشد. اتاق پر بود از چوب هاي نيم سوخته و خاکسترهايي که بعد از آتش گرفتن دژ مستحکم حسنلو، از طبقه دوم پايين ريخته بود. بعد از ده ها قرن، داشتند چوب هاي ذغال شده را جمع مي کردند. ناگهان سر و بازوي يک اسکلت نمايان شد. رابرت دايسون، سرپرست گروه باستان شناسان دانشگاه پنسيلوانيا به ميدان آمد، قلم مو را به دست گرفت و شروع کرد به تميز کردن استخوان ها، ناگهان يک سيم طلايي نمايان شد، فکر کرد مرد 3 هزار ساله النگويي از طلا به دست دارد، کار را ادامه داد، اما طلا همچنان پايين تر و پايين تر مي رفت و تمام نمي شد تا اينکه جامي 20 سانتي متري به دست آمد.

گرگ دونده گفت...

اصولا زن در هر دوره ای وضعیت بهتر از الان ایران در قرن 21 داره!! ومتاسفانه بعضیا هنوز شعارهای ضدفمینیستی صداو سیمایی رو خوردند و تحویل میدنن... اصلا میدونین هیچ جا به اندازه ایران ضد فمینیستها حرف نمیزنند!! مگه اونها چه کرده اند؟ هرچه کرده اند که اینجا نرسیده... جز حق رای که اونها واسه زنهای دنیا با مبارزه گرفتند...

واما دوره ساسانیان بازهم فکر می کنم دوره هخامنشی اوضاع بهتر ازاونم بوده...

حتی دوره مغول هم چندان بد نبوده..

سیاوش گفت...

از دین مشتی عرب بیابانی بیش از اینهم انتظاری نمی رود.
عرب های امروز را ببینید و تصور کنید 1400 سال پیش با شمشیر و شکم گرسنه و شهوت بی اندازه چه بوده اند.

بابك گفت...

درود
نوشين جان سرزمين پهلوان خيز و مردم سرافرازي داشتيم كه همه اش به دست آخوند هاي پيش از اسلام و پس از اسلام نابود شد نوشته ات بسيار غور انگيز و زيبا بود

dariush گفت...

نوشين جان نوشته بسيار اموزنده اي است تنها ميتوان بر حال امروز خود گريست باشد كه شيرين ها كه هميشه پيشگامان ازادي بودند اين كشور را به شيرين زمان ساسانيان برسانند
شاب باشي و تندرست
زنان در زمان ساساني

شاهین گفت...

درود
به راستی تاریخ ساسانیان یکی از بزرگ ترین افتخارات ما ایرانیان ایرانی ( نه تازی و تازی زاد)بوده و هست.این همه کینه ای که تازی ها و نسل های تازی زادگان از ساسانیان دارند به خوبی نشان میدهد که از کجا میسوزند.به ویژه این همه کینه ای که از شاهنشاه بزرگ , خسرو پرویز دارند.زنان همواره در فرهنگ ایرانی ستوده شده اند.به گونه ای حتا ایزدانی مانند آناهیتا سپندارمذگان و ... به گونه مادینه بیان شده اند.
اینکه دوست عزیز "غیر خودی" هم لطفی کردند جای بسی شگفتی ست.به ایشان پیشنهاد میکنم بیشتر در باره ی ساسانیان پژوهش کنند.
کسانی که در تلاش اند تا ساسانیان را خار و ستمگر جلوه دهند , به راستی گواه میدهند که حرام زاده (ترک زاد , تازی زاد) و انیرانی هستند.زیرا به دید من کسی که این گونه رفتار میکند تمام شکوه ایران را زیر سوال میبرد و خار بودن خودش را در برابر تازیان نشان میدهد.
زنان همواره از جایگاه ویژه ای در آن دوران برخوردار بودند.نباید فراموش کنیم که در باره ی چیزی حدود ۱۵۰۰ سال پیش صحبت میکنیم.زمانی که زنان ایرانی را با زنان دیگر کشورها در آن زمان میسنجیم پی میبریم که چه جایگاه بالایی داشتند.اکنون در قرن ۲۱ هستیم.نباید زنان آن زمان را با زنان اکنون بسنجیم (اگر چه حتا زنان در آن دوران از زنان اکنون ایران آزاد تر و ستوده تر بودند)
چندی پیش داشتم با یکی از ذوب شدگان در ولایت در باره ی حقوق زنان سخن میگفتم. میدونی زمانی که داشتم به نا برابری زنان و مردان در اسلام و ایران اشاره میکردم و اینکه حتا خون بهای یک زن به اندازه ی خایه چپ یک مرد است چی گفت؟ گفت " نمیخواد از زن ها طرفداری کنی.اونا به اندازه ی کافی پر رو هستند.تو چرا ناراحتی؟باید از خدات هم باشه که از زن ها خیلی بالاتری.حتی به نظرم الان تو این رژیم دارن زیادی به زن ها آزادی میدن.مثلا چرا زن باید اجازه ی کار کردن داشته باشه؟زنی که گوینده ی رادیو میشه میبینی شب ساعت ۱۲ هم داره پای رادیو حرف میزنه.اون زن مگه شوهر نداره؟چرا باید تا اون موقع شب بیرون خونه بمونه و اون موقع شب مردای دیگه صداشو بشنون"
به تن پاک فردوسی سوگند که همین سخن ها را گفت.می بینی که چگونه در سر این ها پهن فرو کردن؟این است آموزه های اسلام ناب محمدی و اندیشه های اهریمنی تازی زدگان و ذوب شدگان در ولایت
در پناه اهورا

ناشناس گفت...

درود نوشین عزیز
مطلب تاریخی جالب و مهمی بود
خوکان اسلامی مرتب در تلاشند تا آن دوران را وقیح و کثیف نشان دهند تا بدین ترتیب دین ضد بشری و حیوان منشانه ی خودشان یعنی اسلام را موجه جلوه دهند
علیه حکومت و شاهان بزرگ به خصوص شاهان هخامنشی بدگویی میکنند تا پیامبر پستی چون محمد تازی را بزرگ و شریف نشان بدهند
این دین اسلام بود که زن را به چنین مقام کریه و پستی رساند
زنده باد ایران عاری از اسلام
پیروز باشی

سیاوش گفت...

با درود بر نوشین عزیز
ننگ بر اعراب هوس پرست که ما را نابود کردند
تا مهرگان داریم به والنتاین نیازی نداریم
بروزم
راستی هر سه تارنمای شما لینک شد

سیاوش گفت...

تا مهرگان داریم به والنتاین نیازی نداریم

درنا گفت...

نوشین جان متن طوری بود که هم حس غرور را برمی انگیخت و هم تاسف بسیار آدم تاسف می خوره که این همه سند معتبر و واضح از رعایت حقوق زن در ایران قبل از اسلام وجود داره و مردم متعصب ما با توصل به هزاران تفسیر و توجیه سعی می کنن حقوقشون رو تو قرآن بیدا کنن
سبز باشی

زهره دودانگه گفت...

درود
با اجازتون نام وبلاگ شما را در لیست پیوند ها و دوستان خود در وبلاگم افزودم. از آشنایی با شما خوشحالم نوشین گرامی.

مسعود گفت...

درود نوشین

تاریخ رو باید بی تعصب (از هر نوعی حتی ملی) خوند.

تاریخ ساسانیان یکنواخت نبوده.

یکی از جنایتبار ترین دوران تاریخ ایران پیش از ورود مسلمانان وحشی دوره اردشیر بابکان بوده که دین رسمی زرتشتی بوده و موبدان زرتشتی فجیع ترین جنایات رو انجام دادن.

از نظر حقوق زنان دوره ساسانیان حتی از دوره هخامنشیان بهتر بوده.

دوستانی که میان میگن جامعه طبقاتی اصلا حتی یک لحظه فکر نمیکنن که داریم درباره 1700 سال پیش حرف میزنیم. باید ببینیم اون موقع تو سایر نقاط جهان چه خبر بوده و ما در مقایسه با اونها چجوری بودیم.

از نظر رفاه و تامین اجتماعی یکی از بهترین دوران تاریخ ایران پادشاهی انوشیروان دادگر بوده.

پیروز باشی. پاینده ایران

داریوش گفت...

سپاس مر تو گران بانویِ کلان ورز رایاتار را که در راه دانستن و پراکنش و گسترانش فرهنگ پارسی ، تا بدین مایه کوشنده و کارایی . . .

زادمهرهمیشه پارسی گفت...

بانام خداوند مهرآفرین...

بر فردوسی بزرگ ، بی کران درود...

به نام نامی مهر ایران بزرگ...

درود بر شما...

با یک کار تازه به روزم.

بفرمائید بیائید.

*...خواجه شیراز(حافظ)همیشه پارسی و گوته آلمانی...*

باسپاس از بزرگواریهای همیشه شما...


...تا دیداری دیگر...

...ودرودی دوباره و همیشه بر شما...

زادمهرسرافرازبه پارسی گفت...

درود فراوان برشما...

باسپاس ازبزرگواری شما.

...چنین است که درپیام ارزشمند تان گفتید.


...تا درودی دوباره برشما بانوی بزرگ پارسی ارجمند[گل]

شهرام هخامنش گفت...

درود بر نوشین گرامی
نوشین جان چگونه میشه مقایسه کرد مانند آن است که بگویی راستی را با دروج مقایسه کن .
شاد زیوی
پیش بسوی یگانگی آریایی

درنا گفت...

فیلتر شدم... اگه خواستی لینکمو اصلاح کن :
http://iranesabz8.blogsky.com/
سبز باشی

بهنام گفت...

درود
ببخشيد چيزي شده ؟ چرا اينقدر عصبي هستي

afshin گفت...

عرب ها خوب بدانند، در این ایل غریب
گر پدر مرد، تفنگ پدری هست هنوز...
گرچه مردان قبیله همگی کشته شدند،
توی گهواره چوبی، پسری هست هنوز...




** خداوند نگهدار ایران باد **

ساقی گفت...

درود
بعد میگن اسلام مقام زن را از فرش به عرش رساند!!!

فرشاد گفت...

سلام سلام.....عالی بود....بازم منو فیلتر کردن.....

با ادرس جدیدم در خدمتم......لینک منو تصحیح کن.......ممنون

راستی به روزم

dorna گفت...

ارد بزرگ می گوید : برآزندگان و ترس از نیستی؟! آرمان آنها نیستی برای هستی میهن است.

بهنام گفت...

درود
خوب اونم به اصل كاري بر ميگرده اونا كه تقصيري ندارن بازم ...
بدرود

اسرار ازل گفت...

سلام دوست عزیز
از مطالبت لذت بردم
دیدن وبلاگت شادم کرد
من هم مثل شما فکر میکنم
یعنی بسیار نزدیک به شما
ولی با این تفاوت که به نظر من
کسانی که هم کیش شما هستند در موضع خوبی قرار دارند شما باید مواضع مخالف را کمک کنید که به راه شما بیایند که من فکر میکنم با این ادبیات شما مخالفان موضع مخالف گرفته و متعصبانه برخورد می کنند
در واقع شما باید برای مخالفان بنویسید نه موافقان

البته این نظر منه و میتونه اشتباه باشه

دوست دارم به دیدنم بیای و چندتا از پست هام رو بخونی و نظر بدی
منتظر پیشنهادهای شما هستم

وهومن گفت...

با سپاس از شما دوست ارجمند با يد بگويم هنگامي كه ما ايرانيان با پيشينه تاريخي بسيار كهن در اوج تمدن و شكوفايي بوديم هنوز آدم ابوالبشر اين پدر رانده شده ي اقوام سامي آفريده نشده بود.و ما تنها مردم گيتي هستيم كه حتي براي زندگي انسانهاي نخستين در اين كهن بوم تاريخ و سند داريم و تاريخ ما ايرانيان مراحل زندگي انسانهاي نخستين را از زمان پيدايش تا زندگي غارنشيني و حتي سخن گفتن و زبان اموختن و رشتن بافتن و نوع پوشش آنها را بازگو ميكند و هزار افسوس كه در روزگار سفله پرور ما چنان ستمي بر اين همه تمدن و پيشينه رفته است كه در هيچ زماني پيدايي ندارد و ما با وجود بزرگاني چون زرتشت و كوروش و داريوش و بزرگمهر و فردوسي وصدها شخصيت ديگر كه دنيا به داشتن شان افتخار ميكند و مايه فخر بشريت اند . اما خود ما بايد بدنبال الگو در ميان تازيان بيابانگرد كه حتي خودشان هم همديگر را قبول ندارند بگرديم /هزاران دريغ و افسوس!!!


جاويد باد سرزمين مزدا آفريده ايران

فرشاد گفت...

سلام سلامبه عاشقان اهورا مزدا پیامبر ایرانیان ..........خوبی؟ با طنز جدید به روزم.........ببینم اول میشی.......منتظرتم...سبز باشی.......یا حق....راستی اگه لینکم کردی ادرسمو تصحیح کن

afshin گفت...

کل این رژیم و عقاید 1400 ساله پوچ و مزخرفش سرطان است باید این غده چرکین را هرچه زودتر در آوریم که همه غده های چرکین خودبخود خوب میشوند

afshin گفت...

فساد جامعه با خوردن غذا کم می شود نه خواندن نماز .همه می دانند حتی ...عصبانی

فلاندی های بی نماز رتبه اول کم فسادی را دارند.

ایرانی های با نماز از این نظر در رتبه ١٠٩ قرار دارند

سيد همه جوره گفت...

سلام منم فيلتر كردن (هرچند كه فقط وبم رو فيلتر كردن ولي توانايي آن را ندارن كه انديشه ام را فيلتر كنن يعني اجازه آن را بهشون نمي دم. خلاصه هستم تا كه هستم )
آدرس وب جديد :
www.farda-sayed2.blogfa.com
همه جوره 2

بزرگمهر گفت...

درود نوشین جان
سپاس از حضور سبز و پیام های پرمهرت
لینک ها را اصلاح کردم
پیروز باشی
پاینده ایران

میخو گفت...

درود
میخو را نگرفته‌اند بانو نوشین!
میخو تازه جان گرفته بعد از حدود 4 ماه!!!

afshin گفت...

[گل] ** گزارش از سایت رویداد در تهران :

به همه ادارهای دولتی - مدارس - پادگانهای سراسر کشور - بیمارستانهای دولتی - سپاه پاسداران - بسیج - نیروی هوایی - و دیگر ارگانها و سازمانهای و کارخانجات دستور داده شده با تمام نیرو و در صورت امکان همراه خانواده در روز سیاه ٢٢ بهمن حاضر شوند - لازم به تذکر است از شرکت کنندگان حضور و قیاب میشود


اینگونه میخواهند بگویند ملت طرفدار نظام دیکتاتور و آدم خوار است [گل]

غیرخودی ها گفت...

سلام دوست خوبم
اگه دقت کرده باشین ابتدای پستم درست تو خط اول نوشتم : « این پست از کامنت دوست همرزم سبزم صلح است »
شما اگه کامنت های پست قبلی منو بخونین می بینین که یکی از همرزمای سبزمون به نام صلح این کامنت رو برای من گذاشته و منم کامنت ایشون رو تو پستم گذاشتم .
این رو هم ابتدای پستم اعلام کردم .
به امید پیروزی حق بر باطل .

محسن گفت...

سلام نوشین جان وبلاگ بسیار قشنگ و اموزنده ای داری.
موفق باشی عزیز

Iranish Video گفت...

مرسی

سرزمین پارسیان گفت...

درود به شما دوست گرامی و میهن پرست
هميشه در طول تاريخ بيگانگان و خود باختگان سعی در دگرگونی تاريخ ايران عزيز نموده اند و با شدت هر چه تمام تر تلاش كرده اند كه سابقه تمدنی بزرگ ما رو كم رنگ و يا محو كنن!

انجمن سرزمین پارسیان یک انجمن گفتگوی مستقل است و در زمینه های تاریخ ، فرهنگ ، هنر ، ادبیات ، زبان های باستانی ، سیاست و... فعالیت می کند.
در این انجمن هیچگونه سانسوری وجود ندارد و هرکس می تواند دیدگاه های خود را ابراز نماید.
از این روی از شما دعوت می کنیم از انجمن ما بازدید نموده و فعالیت خود را آغاز کنید، در صورت توانایی سرپرستی هر کدام از بخش ها با کارفرمان تماس بگیرید.
نشانی انجمن : www.sarzaminparsian.net

afshin گفت...

** گزارش از سایت رویداد در تهران :

به همه ادارهای دولتی - مدارس - پادگانهای سراسر کشور - بیمارستانهای دولتی - سپاه پاسداران - بسیج - نیروی هوایی - و دیگر ارگانها و سازمانهای و کارخانجات دستور داده شده با تمام نیرو و در صورت امکان همراه خانواده در روز سیاه ٢٢ بهمن حاضر شوند - لازم به تذکر است از شرکت کنندگان حضور و غیاب میشود


اینگونه میخواهند بگویند ملت طرفدار نظام دیکتاتور و آدم خوار است

خبرگزاری مهر :
3٠٠ خبرنگار خارجی در راهپیمایی 22 بهمن


ما پیروزیم

dorna گفت...

فردا دست در دست هم خواهیم خواند که تنها جامه ی آزادی برازنده ی ایران است

afshin گفت...

[گل] فیلم ؛ توپ تانک بسیجی ‌، دیگر اثر ندارد ، ۲۲ بهمن و .......

iranpressnews.com

tv فرانس 24 :

مخالفان رژیم در ایران تظاهرات دولتی سالگرد انقلاب را از آن خود کردند . تظاهرات ده ها هزار نفره حکومتی که در میدان آزادی برپاشده بود توسط شهروندان مخالف به تظاهرات ضد دولتی تبدیل شد و به صحنه درگیری نیروهای حکومتی و مردم تبدیل گردید.

[گل] ** خداوند نگهدار ایران باد ** [گل]

afshin گفت...

rooidad.mihanblog.com


adresse jadid

اسحق فتحیdani7kel.persianblog.ir گفت...

درود بر شما و حضور همیشگی تان - زنده باشید