بادرود بر ایرانیان بزرگ و هنرمند همیشه گرفتارمان در هرکجای ایران و این جهان، درود بر تهرانیان ، درود بر اقوام مختلف آذربائیجان ، درود بر اقوام مختلف کرد ، درود بر اقوام مختلف بختیاری ، تمام خوزستانی ها، لرها ، لک ها ، شاه سونی ها ، سیستانی هاو بلوج ها، ترکمن ها ، قشقائی ها ، گیلک ها ، مازنی ها ، خراسانی ها ، یزدی ها ، اصفهانی ها ، فارس های استان فارس ، کرمانی ها، بوشهری ها، تمامی روستائیان ایران و تمامی اقوام مختلف و شاخه های گوناگون اقوام ایرانی ، درود بر تمامی هم میهنان گرامی و عزیز تر از جانمان ، درود
نه غزه ، نه لبنان ، جانم فدای ایران

۱۳۸۹ دی ۸, چهارشنبه

از فروپاشی سازمان میراث فرهنگی جلوگیری کنید / از استادان باستان شناسی، فلسفه و تاریخ به خامنه ای:



از استادان باستان شناسی، فلسفه و تاریخ به خامنه ای:
1389/10/4

جمعی از استادان باستان شناسی، فلسفه، تاریخ و صاحب‌نظران دانشگاهی ایران طی نامه‌ای به رهبر ایران خواستار جلوگیری از چند پاره شدن سازمان میراث فرهنگی شدند.
نویسندگان این نامه در آغاز با بیان این که «قرآن شریف به ما آموخته که حتی جسد فرعون و میراث اعمال فرعونی را می‌بایست برای نسل‌های آینده پاس داشت» نوشته‌اند: «شمار سرزمین‌هایی که به لحاظ غنای مواریث مدنی و معنوی، محوطه‌های باستانی و ابنیه تاریخی شانه به شانه ایران بزرگ ساییده‌اند، بی‌اغراق از انگشتان یکدست فرا نمی‌گذرد.»
این استادان در ادامه با بیان این که «متأسفانه اینک این سرزمین در معرض تهاجم، تخریب و تحقیر جماعتی بی‌بهره از آگاهی تاریخی و احساس ایرانی بودن قرار گرفته» نوشته‌اند: «سازمان میراث فرهنگی تنها نهاد و سازمان رسمی کشور است که دهه‌هاست مسؤولیت سنگین صیانت، شناسایی، و معرفی ملّی و بین‌المللی مواریث مدنی و معنوی کشور را بر شانه گرفته است. انحلال و انهدام این سنگر استوار و نهاد عظیم فرهنگی و متفرق کردن سربازان و سنگربانان مواریث مدنی و معنوی کشور با هر انگیزه‌ای –دانسته یا نادانسته- اثرات و تبعات بسیار منفی و جبران‌ناپذیری بر عزّت و اعتبار، اقتدار و وحدت ملّی ما خواهد نهاد.»
نویسندگان نامه سپس با بیان این که «در بی‌توجهی به مواریث فرهنگی و صیانت از آثار و محوطه‌های باستانی و ابنیه تاریخی شهره شده‌ایم» نوشته‌اند: «با تصمیمها و اقداماتی که در پیش گرفته شده، زمینه‌های تخریب و آسیب پذیری مواریث سترگ فرهنگ ملّی و اسلامی و بشری نیز فراهم شده است.»
به اعتقاد نویسندگان این نامه «چندپاره کردن این سازمان و انتصاب مدیران غیرمتخصص نه تنها تخریب و زایل شدن میراث هزاران ساله کشور را به دنبال خواهد آورد و بلکه در درازمدت چه بسا تمامیت ارضی و هویت ملّی کشور را در معرض تهدید قرار خواهد داد.»
به گفته این استادان «سنگر تاریخ و فرهنگ، هر چند سنگر تیغ و شمشیر نیست، اما تجربه تاریخی به ما آموخته که سربازان این سنگر در میدان عمل بغایت مرزگشاتر و پیروزمندتر در رویارویی با چالش‌های تاریخی و صیانت از مرزهای حیثیت، ملّیت، اقتدار و "اتحاد ملّی و انسجام اسلامی" ما بوده‌اند.»
نویسندگان این نامه در پایان درباره آنچه «حرکتی ناآگاهانه و تصمیمی ویرانگر» خوانده‌اند تصریح کرده‌اند: «وظیفه خود دانسته‌ایم سکوت نکنیم و ناخرسندی خود را به استحضار مقام معظم رهبری برسانیم تا به مسؤولان و متولیان امر دستور دهند در راستای مصالح و منافع کشور از فروپاشی سازمان میراث فرهنگی جلوگیری نمایند.»

* اسامی تعدادی از امضاكنندگان این نامه‌ی سرگشاده در نسخه‌ای از آن که در اختیار سی‌میل نیز قرارگرفته، این گونه اعلام شده:
رضا داوری اردکانی، احمد احمدی، غلام‌حسین دینانی، غلام‌رضا اعوانی، مهدی قوام صفری، حکمت‌اله ملاصالحی، محمدرحیم صراف، کمال‌الدین نیکنامی، هایده لاله، کامیار عبدی، حمید خطیب‌شهیدی، رجبعلی لباف خانیکی، مهدی رهبر، هادی ندیمی، اکبر مجدالدین، علی غفاری، محمدباقر وثوقی، منصور صفت‌گل، محمدعلی آذرشب و محمود جعفری دهقی.


این پیام به رویداد پنج شنبه اورمزد شید 9 دی ماه  2569 شاهنشاهی برابر با
9 دی ماه 1389 خورشیدی تحمیلی تازی و تازی پرستان نوشته شد.

۱۳۸۹ دی ۳, جمعه

قابل توجه ایران دوستان عزیز - یزد یکی ازکهن ترین شهر باستانی ایران


قابل توجه ایران دوستان عزیز
یزد یکی از کهن ترین شهر باستانی ایران / شهر بادگیرها
 3/2569
 
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
یزد اولین شهر خشتی و دومین شهر تاریخی جهان بعد از شهر ونیز ایتالیاست. همین دو ویژگی کافی است تا ایرانیان بدانند کشوری به وسعت تاریخ جهان دارند و شهری کویری که می توانند خشت به خشت، ریگ به ریگ و لحظه به لحظه تاریخ آن را به رخ جهانیان بکشند.

دومین شهر تاریخی جهان "برترین" جاذبه های گردشگری، تاریخی و میراث فرهنگی زیادی دارد که هر کدام از آنها می تواند به تنهایی جاذبه ای منحصر به فرد برای بازدید گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی و تاریخ ایران و جهان باشد. این شهر به شهر بادگیرها معروف است. به دارالعباده، شهر دوچرخه‌ها، شهر شیرینی، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب.
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups

تاریخ نویسان معتقدند که قدمت یزد به پیش از اسلام می رسد. عده ای هم می گویند که شاید شهر تاریخی یزد را باید در نقطه دیگری غیر از مکان کنونی آن جستجو کرد. اما با این حال قدمت بسیاری از آثار تاریخی کشف شده در شهر یزد به قرن پنجم هجری باز می گردد. در عین حال کشف بناهای دیگری متعلق به قرن های دوم و سوم هجری، تردیدها را در تخمین قدمت شهر یزد بیشتر می کند. در هر صورت تاریخ سکونت انسان در این خطه از هزاره سوم پیش از میلاد فراتر رفته است، به طوری که در عهد پیشدادیان طایفه های در حال کوچ از بلخ به پارس، این سرزمین را یزدان نامیدند و از آن زمان به بعد یزد محل عبادت شد.

یزد را از آن جهت امن ترین شهر می دانند که جنگ و بلایای طبیعی تاکنون نتوانسته به آن صدمه ای وارد کند. به همین دلیل است که تاریخ نویسان از آن به عنوان امن ترین شهر ایران یاد کرده اند. مارکوپولو جهانگرد ایتالیایی نیز درباره یزد می گوید که تجار جاده ابریشم این شهر را به لحاظ امنیت مالی و جانی آن دوست دارند.
به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups
بلندترین و منحصر بفرد ترین بادگیرهای جهان را تنها می توان در استان یزد پیدا کرد. بادگیر باغ دولت آباد یزد در شمار زیباترین بادگیرهای دوره زندیه و قاجاریه با قدمتی 270 ساله به عنوان بلندترین بادگیر جهان به حساب می آید. این بادگیر که نمونه ای از معماری دوره زندیه را داراست در سال 1160 هـ.ق توسط محمدتقی خان یزدی مشهور به خان بزرگ سرسلسله خوانین یزد ساخته شد.

این بادگیر ارتفاعی به طول 33 متر و 80 سانتی متر دارد و از خصوصیات بارزش هشت ضلعی بودن آن است که باعث می شود باد در هر جهت به راحتی و به سرعت به قسمت زیرین آن هدایت شود و پس از برخورد به سطح آب حوضچه زیر بادگیر، هوای خنکی در داخل آن ایجاد کند.

در کنار این بادگیر باغی شامل سه عمارت هشتی و سردر و تالار آینه نیز موجود است که بهشت آیین خوانده می شود و دارای نقوش اسلیمی است. این باغ مدتها محل اقامت کریم خان زند در یزد بود و از نظر طراحی در شمار زیباترین باغ های دوره زندیه و قاجاریه محسوب می شود.
نخل چوبی میدان امیر چخماق به عنوان قدیمی ترین نخل چوبی ایران با 450 سال عمر متعلق به عصر صفوی و به نخل حیدری ها معروف است. بلندی این نخل 8.5 متر و اضلاع آن نیز 8.5 در 8.5 متر است.
این نخل مجموعه مشبکی از چوبهای تراشیده شده با گره چینی ها و تیرهای بزرگ است که تقریبا به شکل درخت سرو (نماد آزادگی) ساخته شده است. اما بزرگترین نخل ایران نیز با همین ویژگی ها در شهرستان زارچ قرار دارد.

یزدی ها رسم دارند که در ایام سوگواری امام حسین(ع) مراسم نخل گردانی اجرا کنند. این نخل توسط 150 نفر در میان مردم گردانده می شود تا مراسم ویژه آن نمادی باشد برای آزادگی و مظلومیت امام سوم شیعیان.
مسجد جامع کبیر یزد یکی از شاهکارهای معماری و تاریخی جهان به شمار می رود و به جرات می توان گفت دارای بلندترین مناره های جهان است. بنای این مسجد با عظمت قرنهاست که از فراسوی تاریخ تمدن این سرزمین می درخشد به نحوی که در کتب تاریخی یزد آمده است:"مسجد را بر جای آتشگاه ساسانی ساخته اند و سنگ بنای آن توسط علاء الدوله گرشاسب نهاده شده است". مسجد جامع قدیم در قرن ششم هجری قمری و به دستور گرشاسب از نوادگان "علاء الدوله کالنجار" ساخته شد و بنای اصلی مسجد کنونی از آثار "سید رکن الدین محمد قاضی" است.

دو مناره مسجد که ارتفاع تقریبی آن از کف تا نوک به بیش از 52 متر می رسد، دارای قطری در حدود هشت متر است که در دوره صفوی به بنا افزوده شده اما در سال 1313 هجری شمسی فرو ریخت و دوباره تجدید بنا شد. بلندای این مناره ها و اینکه کاشی کاری منحصر به فردی حتی در اوج مناره ها انجام شده، تعجب همگان را بر می انگیزد زیرا این مناره ها هرچه به سمت بالا رفته باریکتر شده و تنها یکی از آنها دارای پلکان است از اینرو ظرافت کاشی کاری در این ارتفاع به واقع قابل تحسین است.
دخمه محلی است که زرتشتیان، مردگان را بر طبق آداب دینی در آن می نهادند اما از وقتی که به دفن کردن در گورستان پرداخته اند، استفاده از دخمه متروک شده است. بیشترین این دخمه ها در یزد قرار دارد چون در این شهر زرتشتیان زیادی زندگی می کردند. دخمه قدیمی یزد حدود سی سال است که دیگر مورد استفاده نیست، دخمه مانکجی لیمجی هاتریا، دخمه چم تفت، دخمه شریف آباد اردکان، دخمه ترک آباد اردکان تنها نام تعدادی از دخمه های زیاد موجود در یزد است. سرپرستی این دخمه ها را انجمن زرتشتیان بر عهده دارد.
آب انبار شش بادگیر یزد به دلیل دارا بودن شش بادگیر به این نام معروف شده و تنها آب انبار شش بادگیر جهان است. سه بادگیر آن از ابتدا ساخته شده بود و سه بادگیر دیگر بعدها به آن اضافه شده است، با کمی دقت در شکل بادگیرها تفاوت سه بادگیر قدیمی با دیگر بادگیرهای آن را می توان مشاهده کرد. شش بادگیر آب انبار با توجه به شرایط اقلیمی و جهت باد در این منطقه به شکل هشت وجهی هستند. شهر یزد همچنین دارای تنها آب انبار هفت بادگیری جهان با دو مخزن است که در روستای عصر آباد قرار دارد.
غیر از همه جاذبه های منحصر به فردی که در شهر یزد وجود دارد، می توان تنهاترین کاروانسرای دایره شکل ایران را هم در شهرستان مهریز در مسیر یزد به کرمان مشاهده کرد. کاروانسرای زین الدین یکی از 99 کاروانسرایی است که شاه عباس در ایران ساخته با این تفاوت که معماری آن دایره ای است. اکنون از این کاروانسرا به عنوان یک اقامتگاه سنتی و جاذبه گردشگری یاد می شود. می گویند که اقامت در این کاروانسرای 400 ساله و دیدن آسمان پر ستاره اش امری است که با آن تجربه سفر به یزد، تاریخی ترین شهر جهان کامل می شود!

تصاویری دیگر از مکان های دیدنی شهر یزد


به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به

 جذابترین





 گروه

 اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups

به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به
 جذابترین
 گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به جذابترین گروه اینترنتی یاهو



 ملحق

 شوید  |

 BestIranGroups

به جذابترین گروه اینترنتی یاهو ملحق شوید  | BestIranGroups


به جذابترین گروه
 اینترنتی یاهو
 ملحق شوید  | BestIranGroups

۱۳۸۹ آذر ۲۴, چهارشنبه

حال درست و حسابی از این شیخ نشین ها ی خلیج فارس بگیریم


حال درست و حسابی از این شیخ نشین های خلیج فارس بگیریم


ايرانياران گرامی،
در اين آدرس هر چند بار می توانيد نام اصلی خليج هميشه پارس را وارد کنيد.
 به توضيح آخر که بصورت فرتور [عکس] گذاشته ام توجه کنيد ممکن است شما هم مشکل داشته باشيد..
Persian Gulf,
Gulf Persique



درود به همه دوستان

حتما یادتون هست که تا چندی پیش سایت مترجم گوگل عبارت خلیج فارس را تنها
 
Gulf
 
ترجمه می­کرد.
 
اکنون میخوام به همه شما این خبر خوش رو بگم که به خاطر همت همه شما عبارت خلیج فارس به درستی ترجمه میشود یعنی همون

Persian Gulf
 
 
حالا برای اینکه یه حال درست و حسابی از این شیخ نشین ها بگیریم و حتی معنی عربی الخلیج العربی را هم به  Persian gulf  تبدیل کنیم تا اگر خودشون هم توی گوگل تایپ کردند الخلیج العربی؛ در جواب خلیج فارس را ببینند
وای که چه حالی میده دیدن قیافه هاشون اونموقع؛ انگار تیم ایران 6 تا گل بهشون زده
 
یه همت دیگه لازمه؛ بیاین با کلیک بر روی لینک
 
 
همون کار قبلی رو ادامه بدیم.
با این تفاوت که این بار مینویسیم الخلیج العربی و بعد از اینکه سایت اون رو ترجمه کرد به Arabian Gulg

 
که البته ممکنه ترجمه روی صفحه آماده باشه
 
بنابراین
 
وقتی موس رو روی ترجمه ببرید
 
در ارائه یک ترجمه بهتر ما را یاری کنید
یا (contribute a better translation)
 
کلیک کنیم و بنویسیم
 
Persian Gulf
 
بعد از اینکه تعداد مشخصی کاربر این پیشنهاد رو برای ترجمه بهتر بدن سیستم به طور اتوماتیک تعییرش میده
 
لطفا این میل رو به هر ایرانی که میشناسید بفرستین
 
به امید روزی که کلمه خلیج عربی از روی همه نقشه حذف بشه و خلیج فارس با خط درشت به چشم بخوره
 
با کمک شما



2 attachments — Download all attachments  
image002.pngimage002.png
85K   View   Download  
oledata.msooledata.mso
115K   Download


این پیام به رویداد پنج شنبهاورمزد شید 25 آذر ماه 2569 شاهنشاهی برابر با
25 آذرماه 1389 خورشیدی تحمیلی تازی و تازی پرستان نوشته شد.

۱۳۸۹ آذر ۱۸, پنجشنبه

خاطره اردشیر زاهدی ( وزیر امور خارجه شاه ) از ودکا خوری خروشچف و مجادله شاه و خروشچف در شوروی و اثبات میهن دوستی محمد رضا شاه پهلوی در دوران پادشاهی خود


خاطره اردشیر زاهدی از ودکاخوری خروشچف و مجادله شاه و خروشچف در شوروی
  و اثبات میهن دوستی محمد رضا شاه پهلوی در دوران پادشاهی خود:

... 
خروشچف برخاست برای ایراد نطق. اول دستور داد یک شیشه ودکا برایش آوردند... 
و ودکا را قل و قل ریخت توی لیوان و به همان راحتی که من و شما آب
می‌خوریم ودکا را خورد و لیوان خالی را بالای کله براق و از ته تیغ
انداخته‌اش گرفت و برگرداند که معلوم شود حتی یک قطره هم در آن باقی
نمانده است. آن وقت شروع کرد با لحن خشنی به ایران و اعلیحضرت حمله کردن...


اردشیر زاهدی که این روزها دوران آرامی را در خانه موروثی پدرش در شهر
مونترو در کشور سویس می گذراند ، در جلد دوم کتاب خود به ذکر خاطره ای از
سفر شوروی به همراه محمد رضا شاه می پردازد .  زاهدی حکایت می کند که در
طی یک پذیرائی در این سفر ، نیکیتا خروشچف ، صدر هیات رئیسه حزب کمونیست
شوروی که در آن زمان قدرتمند ترین فرد اتحاد جماهیر شوروی بود پس از
نوشیدن ودکا و دمر کردن گیلاس خالی روی سر طاسش ، به شاه و سیاستهای
ایران برای اتحاد نظامی با امریکا حمله می کند و آن را مورد انتقاد قرار
می دهد .   شاه نیز در پاسخ پس از ودکا خوری به همان سبک ، پاسخ دندان شکنی
به او می دهد که خواندنی است .
این خاطره را برای شما برگزیده ایم که در زیر می خوانید:


... در تیر ماه سال ۱۳۳۵ سفر شوروی پیش آمد .  از این سفر خاطرات زیادی دارم .
روسها خیلی گرم از اعلیحضرت استقبال کردند .  برای اولین بار بود که زیر
پای میهمان خود که از یک کشور پادشاهی می‌آمد فرش قرمز می‌گستردند و
تشریفات و پذیرایی شاهانه در نظر گرفته بودند.  به یاد داشته باشیم که این
مسافرت همزمان با دوران اقتدار خروشچف و مخالفت سخت او با پیمان بغداد و
مخصوصاً عضویت ایران در این پیمان است.  وزیر امور خارجه ـ علیقلی اردلان
 
در آن سفر همراه نبود.  از وزرا ابراهیم کاشانی وزیر اقتصاد ملی بود که
روسی هم خیلی خوب می‌دانست.  مرحوم ساعد بود،  سپهبد جهانبانی بود،  سپهبد
یزدان پناه بود.  محمد ساعد روسی را به حد فصاحت و کمال می‌دانست .  سپهبد
جهانبانی و سپهبد یزدان هر دو در روسیه تحصیلات نظامی کرده بودند و با
این زبان آشنایی کامل داشتند.  سرتیپ نصیری فرمانده گارد بود، همچنین
سرلشکر ایادی و ابوالفتح آتابای، سفیرمان در مسکو هم مرحوم عبدالحسین
مسعود انصاری بود.

اعلیحضرت فرموده بودند ما همگی در موقع مذاکره حضور داشته باشیم.  یک طرف
میز ،در کاخ کرملین، ما می‌نشستیم و در طرف دیگر وروشیلف و خروشچف و
بولگانین و میکویان و مولوتف و گرومیکو و دیگران.  مذاکرات اولیه، طبعاً
بر محور پیمان بغداد دور می‌زد.  اعلیحضرت در پاسخ گله گزاری خروشچف
(
دبیرکل حزب کمونیست) که چرا ایران با عضویت در پیمان بغداد به صف دشمنان
اتحاد جماهیر شوروی پیوسته است می‌فرمودند پیمان بغداد پیمان دفاعی است و
پیمان تعرضی نیست و ایران به دوستی خود با همسایه شمالی اهمیت می‌دهد اما
نظر به تجارب گذشته نمی‌تواند از دوستی طرف مقابل مطمئن باشد.  به دلیل
اینکه بعد از خاتمه جنگ دوم جهانی، آمریکا و انگلستان به وعده خود وفا
کردند و در زمان مقرر نیروهای خود را از ایران بیرون بردند اما کشور شما
به تعهد خود عمل نکرد و ارتش شوروی در ایران باقی ماند و توطئه آذربایجان
و کردستان را درست کردید و می‌خواستید مملکت ما را چند تکه بکنید بعد هم
با تقویت حزب توده و از طریق این حزب مقاصد دیگری داشتید و این تجربه‌های
تلخ به ما حق می‌دهد که از برنامه‌های دفاعی غافل نباشیم.

در جواب اعلیحضرت، خروشچف می‌گفت که آن قضایا مربوط به دوره استالین است
و ما سیاستهای استالین را ترک گفته‌ایم و چنین و چنان.
( ولی بعدا" معلوم میشود که سیاستهای استالین ترک نشده است!! )

مذاکرات به وسیله علی اف ترجمه می‌شد که فارسی و روسی را به خوبی
می‌دانست و گویا مدتی هم وابسته مطبوعاتی و فرهنگی سفارت شوروی در ایران
بود.  ضمناً سفیر ما در مسکو، که پدرش مشاورالممالک انصاری هم در زمان
انقلاب سفیر ایران در روسیه و چند بار وزیر امور خارجه بود،  بهتر از خود
روسها روسی می‌دانست.  خروشچف مرد بانمکی بود.  به اعلیحضرت می‌گفت سفیر
شما روسی را بهتر از من صحبت می‌کند چون زبانی که او صحبت می‌کند زبان
فاخر طبقه بالاست.  من در خانواده کارگری بار آمده‌ام و خودم کارگر
بوده‌ام و زبانی هم که حرف می‌زنم هنوز همان زبان کارگریست.  آنقدر محیط
خودمانی شده بود و خروشچف با همه گرم می‌گرفت و شیرین زبانی می‌کرد که من
هم یکبار از دهانم در رفت و به شوخی چیزی گفتم که جای گفتنش آنجا نبود.

یک روز خبر دادند که در برنامه بازدید اعلیحضرتین تغییری داده شده است و
باید برویم به فرودگاهی برای مشاهده هواپیماهای ساخت شوروی و مانور هوایی
و زمینی.  سپیده دم حرکت کردیم و با هواپیما به محل مانور رفتیم.   من اولین
بار بود که جت‌های شوروی را می‌دیدم، از جت‌های مسافری گرفته تا بمب افکن
و باری و شکاری.  مانور آنها هم تماشایی بود.  گویا این برنامه را ترتیب
داده بودند که قدرت هوایی خود را نشان دهند و شاه ایران را به خودش
بیاورند.  باری، آنجا مقدار زیادی خاویار روی میز پذیرایی چیده بودند.  من
گفتم این خاویارها مال ایران است. علی اف ترجمه کرد. خروشچف گفت خیر مال
شوروی است.  اعلیحضرت به من خیره شده بود که بفهمد مقصودم از این فضولی
چیست.  من گفتم شما می‌دانید ماهیهای استروژن از شمال می‌آیند به جنوب و
در آبهای ایران تخم ریزی می‌کنند؟ خروشچف گفت بله، برای این است که آب
ولگا آلوده است و با قدرت زیاد به دریا وارد می‌شود و ماهی برای تخم‌ریزی
به آبهای دورتر می‌رود.  گفتم نه.  دلیلش این نیست، دلیلش این است که
ماهی‌ها در شمال جرأت ندارند دهانشان را باز کنند و از ترسشان می‌آیند به
جنوب!

ناگهان سکوت سنگینی برقرار شد.  من دیدم اعلیحضرت طوری نگاهم می‌کند که از
صد ملامت زبانی بدتر است.  تازه متوجه شدم که چه غلطی کرده‌ام.  خیس عرق
شدم ولی خوشبختانه خروشچف به فریادم رسید.  خنده مفصلی سر داد و موضوع را
به شوخی برگذار کرد و مجلس از حالت بهت و سکوت بیرون آمد.

بازگشتیم به مسکو.  در کاخ کرملین پذیرایی ناهار ترتیب داده شده بود.  ما
را بردند به تالار سن ژرژ که سالن بسیار مجللی است و از عهد تزارها باقی
مانده است.  روسها در پذیرایی‌هایشان پیاپی گیلاسهای ودکا را بلند می‌کنند
و میهمانان ناگزیرند با آنها هم پیاله شوند.  من همیشه مقداری کره یا روغن
زیتون همراه داشتم که قبل از صرف غذا می‌دادم اعلیحضرت بخورند تا زهر
مشروب را بگیرد.  ناهار آن روز یک ناهار رسمی و مفصل بود.  ناهار که تمام
شد خروشچف برخاست برای ایراد نطق.  اول دستور داد یک شیشه ودکا برایش
آوردند و ودکا را قل و قل ریخت توی لیوان و به همان راحتی که من و شما آب
می‌خوریم ودکا را خورد و خورد و خورد و لیوان خالی را بالای کله براق و
از ته تیغ انداخته‌اش گرفت و برگرداند که معلوم شود حتی یک قطره هم در آن
باقی نمانده است.  آن وقت شروع کرد با لحن خشنی به ایران و اعلیحضرت حمله
کردن که به شما می‌گوییم با ما دوست باشید و متقابلاً دوستی ما را جلب
کنید.  شما با ما دشمنی می‌کنید.  ما هر لحظه بخواهیم قادریم به ایران حمله
کنیم و ایران را ببلعیم.  هر قدر هم شما نیرو جمع کنید و اتحاد نظامی
تشکیل دهید قادر نخواهید بود در مقابل ما بایستید.  بدانید که شوروی
نمی‌تواند در برابر این پیمانها بی‌تفاوت بماند.

نطق خروشچف چنان تند و تهدیدآمیز بود که همه را مبهوت کرد.  من در بین دو
ژنرال قوی هیکل شوروی نشسته بودم که سینه‌هایشان غرق مدال و نشان بود.
یکی از آنها مارشال ژوکف فاتح برلین بود.  کم کم حالت عصبی پیدا می‌کردم و
نگران بودم که حالا چه پیش می‌آید.

آنجا اعلیحضرت عکس ‌العملی نشان داد که از شجاعت و سیاست ایشان حکایت
می‌کرد.  وقتی خروشچف نطقش را تمام کرد و نشست، اعلیحضرت برخاستند و
فرمودند وکا بیاورند.  ودکا را آوردند.  ودکا را ریختند توی لیوان و لیوان
را تا نیمه نوشیدند و گفتند امروز روز خوبی است.  چه خوب شد امروز آمدیم
اینجا و این حرفها را شنیدیم و دانستیم که در تشخیصمان اشتباه نکرده‌ایم.
این چند روز حرفهایی از شما شنیدیم که ممکن بود ما را به اشتباه بیندازد
و باور کنیم که سیاستهای شما عوض شده است.  حرفهای شما داشت در ما اثر
می‌کرد.  اما امروز خودتان را لو دادید.  تا به حال می‌گفتید این حرفها و
این افکار مال دوره استالین بود، حالا می‌بینیم که خیر، همان افکار را در
سر دارید و همان حرفها را می‌زنید.   پس ما حق داریم مراقب خودمان باشیم.
برای همین است که وارد پیمان بغداد شده‌ایم و من تأکید می‌کنم که اگر شما
بخواهید روزگاری به ما حمله کنید ما و ملت ایران تا آخرین قطره خون خود
ایستادگی و از وطنمان دفاع خواهیم کرد.


خیلی شمرده و محکم، اعلیحضرت به یکایک مطالبی که خروشچف عنوان کرده بود
جواب داد.  بعد لیوان را برداشت، تا قطره آخرش نوشید و برای اینکه نشان
دهد یک قطره هم در آن باقی نمانده است برد به طرف گلدان پر از گلی که روی
میز قرار داشت.  اما پس از تأملی، با یک ژست شاهانه، از این که لیوان را
روی گل برگرداند منصرف شد و کمی آن طرفتر، روی یک ظرف نقره واژگون گرفت.

میکویان که مرد پخته معتدلی بود برخاست و گفت احساس می‌کنم سوءتفاهمی رخ
داده و اشتباهی در ترجمه کلمات رفیق خروشچف پیش آمده است.  اعلیحضرت
بی‌درنگ پاسخ دادند که خیر، اشتباهی در کار نیست.  بی‌ جهت آقای علی اف را
متهم نکنید.  من به ترجمه ایشان اکتفا نمی‌کنم.  سفیرمان که خودتان اذعان
دارید روسی را بهتر از روسها می‌داند سخنان آقای دبیرکل را کلمه به کلمه
برای من ترجمه کرد.

باری، جلسه در فضای نامطبوعی پایان یافت و فردای آن روز هم مسکو را ترک
گفتیم و از طریق باکو به ایران بازگشتیم.

پس از بازگشت از این سفر و ایستادگی اعلیحضرت در برابر گزافه‌گویی‌های
نیکیتا خروشچف و آن نطق کذائی وی در شورای (پلنوم) حزب کمونیست به این
مضمون که ایران به زودی چون سیب رسیده‌ای به دامان ما سقوط خواهد کرد،
جنگ رادیویی که جنگ امواج نامیده شده با وسعت و شدت بی‌سابقه‌ای آغاز شد
و مدتها ادامه یافت.

سرانجام روسها از طریق سفیر خود در تهران که در راه بهبود روابط بین دو
کشور تلاش می‌کرد، آماده صلح و آشتی و مذاکره شدند و این جنگ تبلیغاتی با
پیروزی ایران پایان یافت.

پس از آن، پگوف سفیر شوروی به درخواست خودش به اتفاق نماینده تشریفات
وزارت امور خارجه به دیدار نصرت‌الله معینیان که مردی پاک و میهن پرست
است و در آن زمان مدیرکل انتشارات و رادیو بود رفت و به او گفت که از این
پس می‌خواهیم با یکدیگر دوست باشیم.  آنگاه به مناسبت این آشتی کنان یک
میهمانی شام با حضور عباس آرام وزیر امور خارجه و مدیرکل انتشارات رادیو
در سفارت شوروی در پارک اتابک ترتیب داد و روابط دو کشور در مسیر تازه‌ای
جریان یافت.

این واقعه نشان داد که یک کشور هر قدر ضعیف باشد می‌تواند به اتکاء ایمان
و روح وطنخواهی در برابر قدرتی زورگور و متجاوز و بهانه‌جو نظیر اتحاد
جماهیر شوروی سوسیالیستی آن عصر و زمان بایستد و حرف خود را به کرسی
بنشاند و این مقارن با آخرین ایام نخست وزیری دکتر اقبال و آغاز نخست
وزیری مهندس شریف امامی و مدیریت کل انتشارات آقای معینیان که فردی شریف،
درست و میهن پرست است.

فراموش کردم بگویم که در آخرین روزهای اقامتمان در مسکو، قبل از آن جلسه
کذایی، روسها به شاه و ملکه ایران دو هدیه دادند.  یک هواپیما به اعلیضحرت
هدیه کردند و یک پالتو پوست به علیاحضرت.  ملکه ثریا در خاطراتش نوشته است
شبی ما در اتاق خواب اقامتگاهمان صحبت می‌کردیم و چون می‌دانستیم به
حرفهایمان گوش می‌دهند من گفتم چوب خوب بود روسها به من یک پالتو پوست
کادو می‌کردند. شاه گفت: و به من هم یک هواپیما هدیه می‌دادند.  بیست و
چهار ساعت بعد این هدایا را دریافت داشتیم!

البته اعلیحضرت به علت اینکه در حالت قهر با روسها بسر می‌برد از این
هواپیما استفاده نمی‌کرد و بعد هم آن را به خاتم بخشید.  خاتم افسر برجسته
نیروی هوائی بود.  او خلبان شاه بود و در ۲۵ مرداد هواپیمائی را که
اعلیحضرت و علیاحضرت ثریا را به بغداد برد هدایت می‌کرد.  بعداً با شاهدخت
فاطمه خواهر اعلیحضرت ازدواج کرد.  خاتم خواهرزاده مرحوم دکتر سید حسن
امامی امام جمعه تهران بد.  والاحضرت فاطمه که فرزند رضاشاه از ملکه عصمت
بود قبلاً همسر یک آمریکائی به نام وینسنت (علی) هیلر بود.  سرانجام خاتم
نیز در حادثه عجیبی کشته شد. در آن هنگام درجه ارتشبدی نیروی هوائی را
داشت و فرمانده نیروی هوائی شاهنشاهی بود.


خواندنیها
=======================

این پیام به رویداد آدینه ناهید شید 19 آذر ماه 2569 شاهنشاهی برابر با
19 آذر ماه 1389 خورشیدی تحمیلی تازی و تازی پرستان نوشته شد.

۱۳۸۹ آذر ۱۱, پنجشنبه

جشن های ایرانیان

با درود
هم میهنان گرامی با وجود اینکه این پیام من تکراری هست ولی بازهم آنرا میگذارم تا یادآوری کنیم که در ایران قبل از آمدن اعراب مسلمان چقدر شادی و نشاط داشتیم و اکنون چه بر سر سر ما آمده  -  تا چند روز دیگر هم باید بشینیم به عزای مردانی که در ایران آمدند و کشتند و سوزاندند و بردند!!  تمام تاریخ نویسان هم  وقایع آنرانوشتند  ولی دکانداران دین 1400 ساله ما به ما دروغ گفتند و این (نا) مردان را امام کردند ( درحالیکه در کشور خودشان هم امام نیستند و نبودند و مورد قبول هم نبودند) و عزیزشان کردند !! گفتند ای ایرانیان شادی ممنوع ، عزاداری برای خودتان هم ممنوع !!  بنشینید برای حسین ، خودتان را با کارد های مهیب و برنده و تیز و وحشتناک بزنید و ببرید و هلاک کنید !!  شادی شماها همان غمتان هست  ، همان گریه هایتان هست !!  حسین قاتل شماها  همان عزیزتان هست !! اصلا" حسین قاتل هم نبوده و اصلا" در ایران هم نبوده !!

و این هم شادی های از دست رفته مان:


جشنهای ایرانیان:

جشنهای فروردین ماه
نوروز
هرمزد روز از فروردین ماه برابر با یکم فروردین در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
روز امید (زایش زرتشت)
خرداد روز از فروردین ماه برابر با 6 فروردین در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
زیارت پیر هریشت
روز امرداد تا روز خور  از ماه فروردین (7 تا 11 فروردین)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
آبان روز
آبان روز از فروردین ماه برابر با 10 فروردین در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
سیزده بدر
تیر روز از فروردین ماه برابر با 13 فروردین در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن سروشگان
سروش روز از فروردین ماه برابر با 17 فروردین در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن فروردینگان ( نخستین جشن ماهانه)
فروردین روز از فروردین ماه برابر با 19 فروردین در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
نیایش شاه ورهرام
ورهرام روز از فروردین ماه برابر با 20 فروردین در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************

جشنهای اردیبهشت ماه

جشن اردیبهشتگان
اردیبهشت روز از اردیبهشت ماه برابر با 3 اردیبهشت در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
چلمو
آبان روز از اردیبهشت ماه برابر با 10 اردیبهشت در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
گاهنبار میدیوزرم
از روز خور تا دی به¬مهر از اردیبهشت ماه برابر با 11 تا 15 اردیبهشت در
گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
پنجاه بدر
فروردین روز از اردیبهشت ماه برابر با 19 اردیبهشت در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************

جشنهای خردادماه

جشن ارغاسوان
هرمزد روز از خردادماه برابر با 1 خرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عید عروج عیسی مسیح
بیست و پنجم ایار ماه آشوری (= 25 می میلادی) برابر با 4 خرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن خردادگان
خرداد روز از خردادماه برابر با 6خرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عید شاووعوت
ششم و هفتم سیوان ماه عبری برابر با 12 و 13 خرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عید پنطیکاست
هارم ماه خزیران آشوری و ژوئن میلادی برابر با 14 خرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
زیارت ستی پیر و پیرسبز
از اشتاد روز تا انارام روز از خردادماه برابر با 26 ام  تا 30 ام خرداد
در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
گل و گوجه عروس
مانتره سپندروز از خردادماه برابر با 29خرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عیدماه
بیست و ششم نَوروزماه تبری برابر با 29 خرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
پایان بهار
سی و یکم خردادماه در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************

جشنهای تیرماه

جشن آغاز تابستان ، جشن آب پاشونک
هرمزد روز از تیرماه برابر با 1 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
پرسه ی همگانی تیرماه
هرمزد روز از تیرماه برابر با یکم تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
نیایش پیر نارستانه
از سپندارمذ روز تا آذر روز از تیرماه برابر با 5 تا 9 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن نیلوفر
خرداد روز از تیرماه برابر با 6 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
گاهنبار میدیوشهم گاه
از خور تا دی بمهر روز از تیرماه برابر با 11 تا 15 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن تیرگان
تیر روز از تیرماه برابر با 13 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن خام خواری
دی به مهر روز از تیرماه برابر با 15 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
زیارت پارس بانو
از مهر روز تا ورهرام روز از تیرماه برابر با 16 تا 20 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عید نوسردایل
هفتم ماه تموز آشوری برابر با 16 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
آتش افروزی و کشتی لوچو
از زامیاد روز از تیرماه برابر با 28 تیر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************
جشنهای امرداد ماه

جشن دهوا ربا
روز یکم ماه دولا صابئین مندایی برابر با 2 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
سال نو طبری
نخستین روز از فردینه ماه تبری برابر با 2 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عید وارداوار
ژوئیه برابر با 4 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن امردادگان
مرداد روز از امردادماه برابر با 7 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عید تادئوس
بیست و نهم جولای برابر با 7 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن چله تابستان
آبان روز از امردادماه برابر با 10 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن فندق
تیر روز از امردادماه برابر با 13 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن مردم سالاری
گوش روز از امرداد ماه برابر با 14 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن میانه ی تابستان
دی به مهرروز از امرداد ماه برابر با 15 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
زیارت پیر نارکی
مهر روز تا ورهرام روز از امردادماه برابر با 16 تا 20 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
سال نو دیلمی
یکم نورز ماه دیلمی برابر با 17 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن می خواره
رَشن روز از امردادماه برابر با 18 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عروج مریم عذرا
پانزدهم ماه ناواسارد ارمنی و ماه آب آشوری برابر با 24 امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن خاچوراتس
هیجدهمین روز از ماه ناواسارد ارمنی برابر با 26 ام امرداد در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************
جشنهای شهریور ماه

جشن  فغدیه
هرمَزد روز از شهریورماه برابر با 1 شهریور در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن کشمین
اردیبهشت روز از شهریورماه برابر با 3 شهریور در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن شهریور گان ، زاد روز داراب (  کورش بزرگ ؟؟؟) و مرگ مانی
شهریور روز از شهریورماه برابر با 4 شهریور در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن خزان
دی به آذر روز از شهریورماه برابر با 8 شهریور در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن بازار
دی به مهر روز از شهریورماه برابر با 15 شهریور در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
روز بزرگداشت سالخوردگان
ارد روز از شهریورماه برابر با 25 شهریور در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
گاهنبار پتیه شهیمگاه ،  پتیه شهیم
از اشتاد روز تا انارام روز از شهریورماه برابر با 26 تا 30 شهریور در
گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن انار
از ماراسپند روز شهریورماه برابر با 29 شهریور در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
چشن پایان تابستان
واپسین روز از شهریورماه برابر با 31 شهریور در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

*************************************************************************************
جشنهای مهرماه

 جشن میتراکانا
هرمَزد روز از مهرماه برابر با 1 مهرماه در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن روش هاشانا
یکم تیشری عبری برابر با 1 مهرماه در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن کاشت
از هرمزد تا سپندارمذ از مهرماه برابر با 1 تا 5 مهر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن تیرگان سوم
تیر روز از مهرماه برابر با 13 مهر در گاهشماری ایرانی
از هرمزد تا سپندارمذ از مهرماه برابر با 1 تا 5 مهر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن سوکوت یا عید سایبان ها
پانزدهم ماه تیشری عبری برابر با 15 مهرماه در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن مهرگان ، روز عشق
مهر روز از مهرماه برابر با 16 مهر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
چشن هوشعناتبا
بیست و یکم ماه تیشری عبری برابر با 21 مهرماه در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن رام روزی ، پیروزی کاوه و فریدون بر ضحاک
رام روز از مهرماه برابر با 21 مهر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن شمینی عصرت
بیست و دوم ماه تیشری عبری برابر با 22 مهر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن سیمحاتورا
بیست و سوم ماه تیشری عبری برابر با 23 مهر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن عید مترجمان مقدس
پانزدهم اکتبر میلادی برابر با 23 مهر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن عید فل
یکم ماه تورا مندایی برابر با 27 مهر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************
جشنهای آبان ماه

فرمان آزادی کورش ، روز جهانی کورش
دی به آذر روز از آبان ماه  برابر با 8 آبان ماه در گاهشمار ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن آبانگان
آبان روز از آبان ماه برابر با 10 آبان در گاهشماری ایرانی

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن تیرماسیزه شو
ماه روز از آبان ماه برابر با 12 آبان در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن دهواحنینا
روز هیجدهم ماه تورا مندایی برابر با 14 آبان در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن پاییزانه
دی¬ به¬ مهر از آبان ماه برابر با 15 آبان در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
گاهنبار ایاثرم
دی به مهر از آبان ماه برابر با 15 آبان در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
گلشن جشن
آسمان روز از آبان ماه برابر با 27 آبان در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************

جشنهای آذر ماه

آذر جشن
هُرمَزد روز از آذرماه برابر با 1 آذر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن کوسه برنشین
هُرمزد روز از آذرماه برابر با 1 آذر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن آذرگان
آذر روز از آذرماه برابر با 9 آذر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
عاشوریه
بیست و هفتم ماه کیسلو عبری برابر با 27 آذر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
شب چله -  زاد روز میترا
انارم روز از آذرماه برابر با 30 آذر در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
گاهنبار میدیارم
انارم روز از آذر ماه برابر با 30آذر ماه در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************
جشنهای دی ماه

جشن خرم روز ، زایش خورشید ، نخستین جشن دیگان
هرمزد روز از دی ماه برابر با 1 دی در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن بازار
سپندارمَذ روز از دی ماه برابر با 5 دی در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
دومین جشن دیگان
دی به آذر روز از دی ماه برابر با 8 دی در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن سیرسور ،گیاه خواری
گوش روز از دی ماه برابر با 14 دی در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن تبیکان،  سومین جشن دیگان
دی به مهر روز از دی ماه برابر با 15 دی در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن درامزینان ،جشن درفش ها
مهر روز از دی ماه برابر با 16 دی در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
چهارمین جشن دیگان
دی به دین روز  از دی ماه برابر با 23 دی در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن کوسه گلدی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************
جشنهای بهمن  ماه

زاد روز فردوسی بزرگ
اورمزدروز از بهمن ماه برابر با 1 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن بهمنگان،روز پدر در ایران باستان
بهمن روز از بهمن ماه برابر با 2 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
آغاز پادشاهی کورش بزرگ
شهریور روز ازبهمن ماه برابر با 4 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن نوسده
سپندارمذ روز از بهمن ماه برابر با 5 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن پیرشالیار
از سپندارمذ روز از بهمن ماه برابر با 5 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن سده
آبان روز از بهمن ماه برابر با 10 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن طوبی شباط
پانزدهم ماه شواط (شباط) عبری برابر با 14 بهمن ماه در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن بهار کردی - میانه ی زمستان
دی به مهر روز از بهمن ماه برابر با 15 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن بادروزی
باد روز از بهمن ماه برابر با 22 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن درندز
سیزدهم فوریه برابر با 24 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن آفریجگان
انارام روز از بهمن ماه برابر با 30 بهمن در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*************************************************************************************

جشنهای اسفند  ماه

جشن آبسالان
هرمزد روز از اسفندماه برابر با 1 اسفند در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن اسفندگان ، روز زن در ایران باستان
سپندارمذ روز از اسفندماه برابر با 5 اسفند در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن وخشنکام
آبان روز از اسفندماه برابر با 10 اسفند در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن نوروز رودها
فروردین روز از اسفندماه برابر با 19 اسفند در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن گلدان
بهرام روز از اسفندماه برابر با 20 اسفند در گاهشماری ایرانی

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن چهارشنبه سوری  ،
برابر با شب آخرین چهارشنبه¬ی سال
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
پایان سرایش شاهنامه
ارد روز از اسفندماه برابر با 25اسفند در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن فروردگان
اشتاد روز از اسفندماه برابر با 26 اسفند در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن اوشیدر
مانتره سپند روز یا انارام روز از اسفندماه برابر با 29 یا 30 ام اسفند
در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
جشن پای بران
مانتره سپند روز یا انارام روز از اسفندماه برابر با 29 یا 30 ام اسفند
در گاهشماری ایرانی
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
گاهنبار میدیارم
انارم روز ازاسفند  ماه برابر با آخرین روز از اسفند ماه در گاهشماری ایرانی
************************************************************************
این پیام به رویداد  آدینه ناهید شید 12 آذر ماه 2569 شاهنشاهی برابر با
12 آذر ماه 1389 خورشیدی تحمیلی تازی و تازی پرستان نوشته شد.